Daha hafif, daha güçlü, daha akıllı - sensör teknolojisi, çekme mukavemeti ve süper hafif malzemeler gibi yeni yenilikler, askeri zırh üzerinde etkili olmaya başlıyor.

Vücut zırhı için öncelik, el yapımı patlayıcı aygıt patlaması durumunda silahlı çatışmalardan kafa travmasına kadar savaşçının tehditleri karşısında kullanıcının hayatını kurtarmaktır. Ama hepsi mermileri durdurmakla alakalı değil. Giyilebilir zırhın nasıl etkilendiğini etkileyen birçok faktör vardır, bu da nasıl ve ne zaman giyileceğini etkiler. Eğer vücut zırhı çok ağır, çok büyük, çok kısıtlayıcı, çok sıcaksa, bu, kullanıcının bu alandaki etkinliğini azaltacaktır - bu, Afganistan'da hızla ortaya çıkmış bir gerçektir.

Askerlik yükünün ağırlığı Afganistan operasyonu sırasında ciddi bir sorun haline geldi ve operasyon kavramı (CONOPS) değişti, taktik ekipman yeniden tasarlamak hızlı önceliğe sahip oldu. Günümüzün el yapımı patlayıcı aygıtlar tehdidi, askerlerin olabildiğince fazla vücut zırhı tarafından korunmak zorunda kalması anlamına geliyordu. Ancak, aynı zamanda, zor arazi ve zorlu çevre koşulları, askerlerin dayanıklılığını en uç noktaya kadar test etti; bu ,ağırlığı en aza indirmek için yeni teknolojilere ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyordu.

Modülerliğe doğru hareket etme

  Büyük bir değişiklik, ABD Ordusu'nun standart Taktik Yelek yerini 2007 yılında daha hafif bir Geliştirilmiş Dış Taktik Yelek (IOTV) ile değiştirdiğinde, koruma ve ağırlık arasındaki dengeyi daha büyük bir modülerliğe doğru hareket ettirdiğinde ortaya çıktı. Daha yeni, daha hafif ve daha koruyucu Gelişmiş Küçük Kollar Koruyucu Uçlar (ESAPI) ve Geliştirilmiş Yan Balistik Eklerle uyumlu olarak, kullanıcı IOTV'yi gerektiği gibi yukarı veya aşağı zırhlayabilir ve tüm sistem bir kordonun çekilmesiyle serbest bırakılabilir. kullanıcının tehlike olaylar sırasında yükü düşürmesine izin vermekti.


ABD ordusunun vücut zırhının bir sonraki iterasyonu, daha fazla kilo vermeye ve kullanıcının tehdit seviyesine ve eldeki göreve bağlı olarak ekipmanını ayarlamasına izin vermek için ölçeklenebilirliği artırmaya odaklanacaktır. Program Yürütme Ofisi Askerindeki yeni Torso ve Ekstremite Koruma Sistemi (TEP) yeni Asker Koruma Sisteminin bir parçasıdır. Modüler bir ölçeklenebilir yelek, balistik muharebe gömleği, patlatmalı pelvik koruma sistemi ve bir askerin omuzlarından ve kalçalara ağırlık vermeyi amaçlayan bir savaş kemeri içerir.

En yüksek koruma seviyesinde, TEP, IOTV ile eşit seviyede koruma sağlarken, en azından üniformanın altındaki yumuşak zırh giysilerinden oluşacaktır. Balistik savaş gömleği, TEP'nin modüler ölçeklenebilir yeleği altında giyilebilecek, daha küçük balistik koruma parçaları olan nefes alabilen bir kumaştan yapılmıştır. Patlama pelvis koruma sistemi, bir askerin baldırlarını ve kasıklarını balistik tehditlere ve yanıklara karşı korumak için tasarlanmıştır. Sistem, balistik testlerin tamamlanmasını takiben 2018 veya 2019'da üretim için işaretlenmiştir.

Sıvı zırh

Teknoloji ilerliyor ve ABD Ordusu gibi askeri kuvvetler, askerleri sahada güvende tutmanın tamamen yeni yollarını araştırıyor.

Sıvı zırh, bu alandaki öncü büyük bilet kalemi olup, teknolojiyi ortaya çıkan gereksinimlere uygulamak isteyen BAE Systems gibi şirketlerle birlikte. Haziran 2017'de şirket, bunu yapmak için güvenlik ve hayatta kalma teknolojisi şirketi Helios Global Technologies ile bir anlaşma imzaladı. Sıvı zırh, çarpma enerjisini emmek için hızdaki bir merminin çarpmasıyla çok hızlı sertleşen bir malzemedir. Malzemeler, azaltılmış kütle, daha geniş alan kapsama alanı ve daha yüksek manevra kabiliyeti ile daha fazla koruma sağlar ve ayrıca standart Kevlar vücut zırhına dahil olmak üzere diğer sistemler ile entegre edilebilir.

BAE Sistemlerine göre, Kevlar ile bir araya getirildiğinde, sıvı zırhındaki akışkanların azaltılmış akışı kumaş ipliklerinin hareketini kısıtlar. Bu, çarpma enerjisinin dağıldığı alandaki bir artış anlamına gelir. Bu nedenle malzeme, genellikle bir mermi çarptığında ölümü engelleyen, ancak ciddi bir acıya neden olan, içe doğru bükülen standart vücut zırhından daha az bozulma olasılığı daha yüksektir. Gerçekten de, çalışmalar bu iki malzemenin birleştiğinde “üstün hareket özgürlüğü ve toplam kalınlıkta yüzde 45'e kadar azalma” sunduğunu göstermektedir.

Akıllı sıvılar

Sıvı vücut zırhı, Polonyalı şirket Moratex ile geliştiriliyor. Polonya'nın Askeri Silahlanma Teknolojisi Askeri Enstitüsü ile birlikte çalışan şirket, Newtonian olmayan bir sıvının davranışını uyguluyor (Newton'un Viskozite Yasasını takip etmeyen bir akışkan, aksine viskozitenin kesme gerginlik oranıyla arttığı bir sıvı). Vücudun zırhına Shear Thickening Fluid (STF). Koruyucu zıvana olarak vücut zırhına entegre edildiğinde, STF çarpma üzerine sertleşir ve bir blast kuvvetini ya da vücudun daha geniş bir bölgesine üfler, böylece gövdeyi delmekten mermi veya mermi durdurmaz, şok dalgasını önemli ölçüde azaltır. Vücudun ve iç organların bir mermi olarak yıkıcı etkisi olabilir.

Standart balistik yeleklerden daha hafif olmanın yanı sıra daha geniş ve daha doğal bir hareket aralığına izin vermenin yanı sıra, STF ile muamele edilmiş kumaşlar, kullanıcıya daha rahat olmalarını kanıtlamaktadır. ABD Ordusu Araştırma Laboratuvarı, nefes alabilirliklerini ölçmek için STF ile muamele edilmiş balistik kumaşları koydu - bir kumaşın vücut tarafından salınan nemin emilmesi ve sonra kumaşın kendisi tarafından salınmasına izin verilip verilmemesi kullanıcının vücut ısısı stabildir ve aşırı ısınmayı önler. Ortaya çıkan rapor, STF ile muamele edilen balistik kumaşların, kaplanmamış kumaşlara kıyasla nefes alabilirlikte hafif bir düşüş göstermesine rağmen, teknolojinin 'geleneksel, kaplanmamış balistik kumaşlara göre nefes alabilirlikte önemli bir kayıp almadığını' ortaya koymuştur.

Benzer şekilde, D3O, yüksek şok emici özelliklere sahip yumuşak, esnek malzemelerden korunmak için bir dizi zırh ürünü geliştirmiştir. Ham haliyle, şirketin malzemesinin molekülleri serbestçe akıp, yumuşak ve esnek olmasına izin verir, ancak çarpışmada, çarpma enerjisini dağıtmak ve iletilen kuvveti azaltmak için birlikte kilitlenir.

Şirketin teknolojisi, kafa travma darbe koruması için yelek, zırhlı personel taşıyıcıları için koltuk pedleri ve Güven kask yastığı sistemi dahil bir dizi koruyucu ekipmana dahil edilmiştir. balistik kask yastığı sistemi Decell adında bir malzeme kullanan yedi pedli bir sistemdir. Pedler, Advanced Combat Helmet de dahil olmak üzere, çoğu zemin savaş kasklarına uyar ve kafa etki altında konfor ve gelişmiş yavaşlama sağlar. Şirkete göre, yüksek performanslı koruma, 10ft / sn. Seviyesinde Advanced Combat Helmet testinde gereken koruma seviyesini yüzde 33 oranında aşmaktadır.

İleriye baktığımızda, araştırmalar artık daha fütüristik alanlara girmeye başlıyor - dövülebilir kumaş kalıntılarından, Kevlar'ın yerine daha hafif plastik malzemelere ve hatta bir vuruş sonrasında kendini iyileştirebilen zırhlara kadar yeni teknolojiler devam edecektir.

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: