asker botu




General Issue Military Combat Boots :

Geleneksel olarak su geçirmez, sertleştirilmiş deri kullanılarak yapılmış bu askeri bot, askerler tarafından dövüş veya dövüş eğitimi sırasında kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu Askeri Muharebe Botları , askeri muharebe üniformaları ile birlikte görülürken, hizmet elbisesi üniformaları ile de giyilebilirler.

GI savaş botları genelde engebeli arazide ayak ve ayak bileği stabilitesi için tasarlanmıştır. Yüksek kaliteli deriden imal edilen bu askeri botlar nadiren cila veya parlaklık gerektirir. Düz bir yuvarlak ayak parmağı veya düz yuvarlak üst parmak topuklu spor tarzı biçimindedir, genellikle renk basit ve siyahtır. Bu botlardaki fermuarlar veya elastik insertler isteğe bağlı olabilir. ABD Ordusu tarafından kullanılan ilk gerçek modern askeri savaş botları dır.  II. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır.

Black Patent Leather Combat Boots:


Siyah patentli deri savaş botları, elbise botlarının en yaygın türüdür. General Issue savaş botları gibi bu siyah deri askeri botlar da onurlu bir görünüm ve resmi ordu kıyafetleriyle kullanılıyorlar.

Yüksek kaliteli deriden yapılmış bu siyah muharebe botları parlatma gerektirmez. Ayakta herhangi bir acı çekmeden bütün gün boyunca giyilebilirler. Bu tarz askeri savaş botları genellikle askeri mezuniyet, düğün, cenaze veya tören gibi özel etkinliklere ayrılmıştır. Buna ek olarak, bu siyah deri savaş botları , Vera Wang gibi tasarımcıları bile kendine özgü bir moda tasarımı haline getirmiştir.

Paratrooper Boots (a.k.a. Military Jump Boots) :

1941'de William Yarborough tarafından tasarlanan paraşütçü botlar paraşütçü askerlere göre üretilmiştir. Bu askerler havada kurulmuş bir üniteden çalıştırıldı ve paraşütlerle eğitildi.  Yüksek parlak görünümünü kabul eden bu siyah askeri botlar ayrıca ayak korumasını artırmak için özel bir taban sistemine sahiptir.  Bağcık sistemi çamur ve kirin ayakkabıya girmesini engellemek için tasarlandığından, baştan yukarı doğru bağlanmıştır.


Bu askeri botların üzerindeki bağcıklar, kullanıcının bilek bölgesine daha fazla destek vermek için yapılmıştır. Günümüzde, askeri atlama botları yaygın olarak elbise ve yürüyüş botları olarak kullanılmaktadır. Corcorans olarak da bilinen paraşütçü askeri botlar, düzenli askeri birimler tarafından kullanılmaktadır.

Military Jungle Boots :

Orman savaşı için özel olarak düzenlenmiş olan bu askeri botlar, sıcak, nemli ve son derece ıslak ortamlar için mükemmeldir. Ormana tahsis edilen askeri personel sıklıkla bu çevrede yürümenin gerçekten rahatsız olduğunu ve ıslak araziden gelen nem sıklıkla botlarının içinde biriktiğinden şikayet etti. 

Bu sorunu çözmek için, ayağı havaya kaldırmak ve nem önyükleme yapmak için bacak kısmının yakınında, ayak bileği-bacak bölümünde yer alan tuval üst kısımları ve havalandırma delikleri yerleştirildi. Askeri orman botları , İkinci Dünya Savaşı sırasında Panama'da görevlendirilen küçük bir Amerikan askerlerine verildi. İlk askeri ormandaki çizme türü hafif, yaklaşık 3 kilogram ağırlığında ve tabanlıkları kauçuktu. Bu tür askeri botlar avlanma ve yürüyüş için de kullanılabilir.

Desert (Tan) Boots :



1940 ve 50 yıllarında son derece popüler olan çöl botları,  II. İkinci Dünya Savaşı sırasında çöl de görev alan İngiliz kuvvetleri tarafından giyildi.

Öncelikle süetten yapılmış bu şık askeri bot türü,  genellikle pürüzlü deriden yapılmıştır. Bu nedenle cilalanamayacağı için rahat kıyafetler için ayrılmıştır. Desert asker botları sadece ayak bileklerine kadar uzanır ve diğer botlardan daha rahatdır. Yaygın olan bu çöl botu türleri, buzağı derisinden veya hatta timsah derisinden de yapılabilir.

Sage Green Combat Boots :



Sage yeşil mücadele çizmeleri, Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri'nin "Airman Battle Uniform" adlı yeni kamuflaj savaş kıyafeti üniformasıyla esasen eşleşen askeri botlardır. Bu üniforma, 2018 yılına kadar Battle Dress üniformasının yerini alacaktır.


Özellikle bu tür askeri botlar süetten üretilir ve bakım gerektirmeyen, yeşilimsi bir renk  ile gelir. patlamalarda tampon görevi için yapılmış olan yeşil askeri botlarının tasarımı , bazıları: emniyet parmağı, çelik emniyet ayak parmağı, yumuşak ayak parmağı, su geçirmez, gore tex, yalıtılmış, soğuk hava ve yan fermuarlı önyükleme seçenekleri gibi çeşitli özelliklere sahiptir.

Military Tanker Boots :

Tanker botları , tanklarla yakından çalışan askerler tarafından kullanılırken öncelikli olarak, özellikle çamurlu ortamlarda kullanıcıların güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayan deri kayış özelliğinden dolayı seçilmiştir.

Standart askeri botlar, tankların hareketli bölümlerine kolaylıkla sıkışmakta, böylece yaralanmaları önlemek için tanker çizmeleri, kullanıcı şimdiye kadar hareket eden bir makinede yakalanır ve sarılırsa kolaylıkla geri gelebilecekleri şekilde tasarlanmıştır. Üst kısmın etrafında dolanan deri kayışlarla tutturulmuş ve tepenin yakınındaki toka ile sabitlenen bu askeri botlar, özellikle tam bir darbe saldırısı sırasında çamurda takılıp 
kaldıklarında kaldırılacaktır.


Bir savaş gemisinin ortamı ağır metal parçalarına ve zararlı kimyasallara maruz kaldıkça, tanker çizmeleri, ayakları çelik metal uçlarla koruyarak zehirli kimyasalların zararlı emilimini önlemek için kullanıcıya maksimum güvenlik getirmek üzere tasarlanmıştır.

Extreme Cold Weather Boots a.k.a Bunny Boots :

Çevresinde kamuflaj için kışın kürk rengini kahverengiden beyaza çeviren tavşandan elde edilen Bunny Boots - bazen Mickey Mouse Boots olarak adlandırılır -  65 ° C'den - 20 ° Fahrenhiet'e kadar olan sıcaklıklarda mücadele için yapılır, dolayısıyla " Aşırı Soğuk Hava "(ECW) etiketine sahiptir.

ECW çizmeleri , iki kat kauçuk arasında bulunan, bir inç yünden veya en çok keçeden yapılır. Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan bu askeri muharebe botları siyah veya beyaz renktedir. Bu tür askeri botların benzersiz bir özelliği, sıcaklıktaki aşırılıkların neden olduğu basınç farklılığından dolayı botların kopmasına engel olmak için hava valfleri bulundurmalarıdır.


Siyah ECW çizmeleri, çizmeyi korozyona karşı korumak için yağ / mazota dirençli özelliklere sahip olabilir. bu askeri botlar kış sporları meraklıları için de mükemmel seçimdir.

Hot Weather Combat Boots :

Sıcak hava muharebe botları özellikle çöl ve orman işleri gibi sıcak hava koşulları için üretilmiştir. Sıcak hava muharebe botları, ayak sıcaklığını kontrol altında tutmak için genellikle statik tasarım havalandırma delikleri ve nefes alma sistemleri ile donatılmıştır.  

Sıcak hava askeri botlarda, çocuğun hem konfor hem de dış etkenlerden koruma sağlayan çeşitli teknolojiler uygulanmaktadır. Bu tür teknolojiler, benzersiz önyükleme kompozisyonunun milyonlarca minik gözeneklerin tam potansiyelleri ile nefes almasını sağlayan Direct Vent ™ içerir. Terleme, kolay bir adımla önyükleme kumaşının dışına doğrudan yönlendirir.  


Bu tür başka bir teknolojiye IntelliTemp ™ denir ve bu sıcak hava askeri botlarda gelişmiş sıcaklık düzenleyici izolasyon sunar. IntelliTemp ™ nemi kontrol eder, koku öldürür ve kokuya neden olan mantar ve bakterilere karşı savaşır. IntelliTemp ™ ayağınızı ılık olduğunda soğuk, sıcakken serin tutar.

Tactical Boots :

Taktik kelimesi beceriklilik, yaratıcılık ve beceri ile karakterizedir. Adından da anlaşılacağı üzere, taktik botlar , çeşitli sebeplerden dolayı kullanılan askeri bot çeşididir.

Çoğu askeri bot, hareket halindeki herkese yardımcı olduğu için, taktik botların tasarımları, savaşçı, itfaiye ya da polis çalışması için hangi amaçla olursa olsun giyene uyacak şekilde farklı yapılır. Taktik botlar, kaymaya karşı dayanıklı amaçlar için ilave kavrama ile donatılabilir veya ıslak veya kuru alanlar için anti-bakteriyel astarlar ile ek parmak koruması içerebilir.


Yukarıdaki sıcak hava askeri muharebe botlarına benzer şekilde, çoğu taktik bot, çöller, tundralar gibi soğuk hava veya ormandaki gibi ıslak ve nemli gibi sıcak bölgeler için özel olarak hazırlanmış olabilir. Taktik botlar, savaşın bulunduğu durumlarda bıçağı gizlemek için bile güçlendirilebilir. SWAT ekipleri ile ilişkili olduğu için , taktik botlar SWAT botları olarak da adlandırılmaktadır . Bu ekipler sıklıkla kapıları açıp, suçluları yakalarken tehlikeli yerlerde yürümek zorundalar.

Steel Toe Military Boots :

Yukarıdaki parmaklar için koruyucu bir takviye ile ve alttaki bir taban plakası ile yapılan bu askeri botlar, ayağı düşen nesnelerden ve deliklerden çıkmasını önlediği için son derece dayanıklıdır. 

Çelik parmak çizmeleri "güvenlik ayakkabısı", "çelik kapaklı çizme" ve "emniyet ayak parmağı botları" olarak da bilinir. Bu tür çarpma çizmeleri, her önyüklemede bulunan güvenlik özellikleri nedeniyle saldırılarda öncelikle kullanılır. Bu askeri bot türlerinde bulunan koruma düzeyine bağlı olarak bazı özellikler elektriksel ve statik korumadır.


Bazı çelik uçlu askeri botların elektrik işlerinde kullanması nedeniyle dikkatli olabilirsiniz . Bir başka özelleştirilmiş özellik zincir testerelerine karşı koruma sağlamaktır. Bu tür askeri botlar elektrik mühendisleri tarafından ve inşaat gibi tehlikeli işlerde çalışanlar için de kullanılabilir.

Waterproof Combat Boots/ Gore-tex Military Boots :

Deri veya Gore-tex en su geçirmez muharebe botlarını oluşturur . Gore-tex, teknolojik açıdan gelişmiş bir malzemedir ve suyun bota girmesini engelleyen çok ince gözenekler içerir. Su geçirmez muharebe botları, denizde denizciler, denizciler veya balıkçılar gibi düzenli olarak suya maruz kalanlar için en iyi yöntemdir.

Bu tür askeri botlar, bir sahil kasabasında veya ayaklarınızın hiç şüphesiz ıslanacağı diğer yerlerde de kullanılabilir. Islak ayak, istenmeyen bakteri ve mantar enfeksiyonlarına neden olur, bu su geçirmez savaş botları giyerek, ayakların yağmura, kar yağmaya ya da hantal bir ortama dönüştüğünde kuru ve sıcak olduğundan emin olun. Irmaklar, bataklık veya bataklık arazilerini geçmek zorunda kalanlara diz üstü su geçirmez askeri botlar da satılmaktadır.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: