İhtiyaçlarınız için en iyisini seçin


Taktik sırt çantası, 1800'lü yılların sonlarına doğru uzanan uzun bir geçmişi var . İç Savaştan kısa süre sonra hem Kuzey hem Güney ülkelerin askerleri için standart çantalar,  daha iyi taşıyıcı sistemler ve ekipman için ilave cepler içeren çok fonksiyonlu bir paket ile değiştirildi. Bugün, tipik taktik sırt çantası, geniş depolama bölmeleri, ağır hizmet fermuarları ve taşıma kolları, konforlu taşıma için geniş askılar ve kullanıcıya ait yorgunluğu azaltmak için yük taşıyan özellikler içeriyor.

Bununla birlikte, tüm sırt çantaları eşit şekilde oluşturulmamıştır. Bazıları belirli uygulamalar için mükemmel bir iş çıkardı, bazı çantalar ise başka bir şekilde kullanıldı. Bireysel ihtiyaçlarınıza uygun olanı nasıl seçersiniz?


İLGİLİ HUSUSLAR

 "Nasıl kullanmayı istersiniz" in ötesinde seçerken sorması gereken birkaç temel soru var. Aşağıdaki sorulara samimi olun:

1. Ne kadar uzun süre ve ne süreyle taşınacaksın? Bu, ne çeşit kayış ve yük taşıyıcı sisteme ihtiyacınız olduğunu belirleyecektir.

2. Sizinle birlikte taşıyacağınız ne tür bir malzeme ihtiyacınız olacak: hafif yük veya ağır yük, büyük veya küçük eşyalar?

3. Bu bir günlük gezinti mi yoksa daha uzun bir sefer mi olacak?

4. Hızlı bir şekilde silahınızı çıkarmak ve acil tıbbi malzeme bulma işlemine ne kadar hızlı bir şekilde erişmeniz gerekir?

5. Günlük taşınanlar taktik organizatör çantası kısaltılmışı (EDC)ne durumda?

TAKTİK ARKA PAKETİN KATEGORİSİ

Uzun mesafe

Daha uzun yürüyüşler yapmak veya daha fazla  taktik malzeme taşımak için, çift katlı bir taşıma çantasıyla uzun menzilli bir sırt çantası ve genişletilebilir bir tasarım veya kullanıcı tarafından yapılandırılabilen bir sırt çantası düşünün ve hem uzun yürüyüşler hem de seferler için daha fazla saklama seçeneği ve konfor sağlayın. Bu çok fonksiyonel sırt çantalarının çoğunda, ekstra depolamayı dışarıya güvenli bir şekilde monte etmek için MOLLE bağlantı noktaları bulunmaktadır. Uzun yürüyüşler ve taktik konuşlandırmalar için, suyunuzu tutmak için de bir iç hidrasyon bölmesi sunan bir sırt çantası arayın.

Hafif ve dayanıklı bir sırt çantası düşünün. Eskiden seçmek zorundaydınız: Taşınması kolay bir paket mi yoksa uzun süre birlikte düzenlenen bir paket mi istiyorsunuz? Birine sahip olabilirsin, ama ikisini birden alamazsın. Ancak Cordura® Kumaş ve diğer hafif, uzun süre kullanabilen malzemeler gibi yenilikler sayesinde günümüzün taktik sırt çantaları her zamankinden daha güçlü ve daha hafiftir.




EDC (Taktik Organizatör Çantası)

Uzun mesafeli sırt çantası EDC için iyi bir seçenek olsa da, askılı sırt çantası daha iyi bir alternatif sunabilir. Bir dizüstü bilgisayar ve diğer iş aksesuarları da dahil olmak üzere bir sürü şeyi barındırır ve arabadan diğerine taşınırken açılıp kapanması kolaydır. Taktik açıdan kritik malzemelere hızlı erişim için bir yan fermuarlara sahiptir.

Bir EDC çantası için bir başka harika seçenek , EDC ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış genel amaçlı bir çantadır . Teknik olarak bir sırt çantası olmasa da aynı işlevlerin çoğuna hizmet eder. Gizli bir bölmede veya sıkıştırılmış bir kılıf içinde hızlı bir şekilde erişilebilen her şey için çok sayıda bölmeye sahip çantalardır.

Daha küçük bir seçenek için, günlük temellerin çoğunu elinde bulunduracak kadar büyük, ancak rahatça taşınabilmesi için yeterince küçük , omuz üstü (OTS) çantasını düşünün .

Aksesuarlar

Her sırt çantası veya torbaları, bazı özelleştirme yapılmadan tam ihtiyaçlarınıza hizmet etmez. Organizatör panelleri ve medya kılıfları gibi aksesuarlar , MOLLE ya da kanca ve halka üzerinden taşıma kalemlerini veya ana kılıfı açmadan erişmeniz gereken şeyleri tutturmak için eklenebilir.

İstediğiniz taktik sırt çantası ne olursa olsun, seçtiğiniz ürünün gerçekten ihtiyacınız olan çanta olduğundan emin olun. Her malzemeye hızlı bir şekilde erişebileceğiniz den ve çantanın ihtiyacınız olan şekilde kullanabileceğinizden emin olmak için kontrol edin.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: