Rostec Devlet Şirketi'nden Concern Kalaşnikov'un bir üyesi olan Zala Aero Group, 2018'de Rex-1 elektronik silahının testlerine başlamayı planladığını duyurdu.

Görünüşte bir makineli tüfeğe benzer şekilde, Rex-1 tüfeği, herhangi bir mermi atmadan muharebe insansız araçlarını yenebililecek güçte olacak.

Planlanan testlerin başarılı bir şekilde tamamlanması üzerine, öldürücü olmayan silah çeşitli güvenlik, savunma ve kolluk kuvvetlerini desteklemek için ticarileştirilecektir.

Rostec, silahın GPS, GLONASS, BeiDou ve Galileo uydu navigasyon sistemlerinin sinyallerini 5 km'lik bir yarıçap içinde maskeleyen entegre bir bastırma modülüne sahip olduğunu belirtti.

Bildirime göre GSM, 3G, LTE sinyallerini ve 900MHz, 2.4, 5.2-5.8GHz frekanslarında sıkışmayı engelleyebilir.

Rex-1 bir hava aracına ateşlendiğinde, drone kontrol noktası ile temastan kurtulur ve düz bir şekilde topraklanır.




4.2kg ağırlığındaki elektronik cihaz, tüm cihazların çalışmasını üç saat boyunca sağlayan pillere sahiptir.

insansız uçakları indirip cep telefonlarının çalışmasını engelleyebilecek yeni nesil elektronik silahlar insansız uçakların yetkisiz kullanımıyla mücadele etmek için tasarlanmıştır. Hem güvenlik güçleri hem de siviller tarafından kullanılabilir.

çünkü her türden dronların yaygınlaşması, bazı teröristlerin bu aygıtları şiddet eylemleri için kullanmasına neden oldu

Cihaz, -40 ila 50 ° C sıcaklıklarda çalıştırıldığında güvenli tesislerde ve özel terörle mücadele görevleri için koruma sağlayabilecek.

Silah ayrıca mühendislik görevleri için ve cep telefonu sinyali ile aktive edilmiş el yapımı bombaların nötralizasyonu için de kullanılabilir.





askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: