Askerler sahaya girdiklerinde birçok farklı tehlike ile karşı karşıya kalırlar ve her zaman mümkün olduğunca güvenli olmaları çok önemlidir. Bu genellikle yüz yüze kalabilecekleri olası saldırılardan korunmalarını sağlamak için vücut zırhı giymek zorunda oldukları anlamına gelir. Her çeşit vücut zırhı savaş sahasında kullanmak için doğru değildir. Askerler yaklaştıkları tehlike seviyesi için doğru seviyede korumaya ihtiyaç duyarlar.

Günlük devriyeleri sırasında, birçok asker seviye III veya IIIA'ya sahip balistik kurşun geçirmez yelek kullanırlar. Bu tip vücut zırhı, hem küçük mühimmat patlamalarından, hem de uzun namlulu mermilere karşı koruma sağlar. Vücut zırhı üniformaları üzerine herzaman giyilir ve ihtiyaç duyulduğunda hızla hareket edebilmelerini sağlamak için hafiftir. Askerler günlük olarak da daha büyük gövde zırhı giyseydi , güvenli kalamazlardı. Çünkü hızlı bir şekilde manevra yapamazlardı.

Yüksek Hızda Ateş




Birçok asker zaman zaman büyük topçu silahlarıyla tehlike altındadır. Bu, Seviye IV koruma sağlayan vücut zırhının sık sık gerekli olduğu anlamına gelir. Bu tip vücut zırhları ağırdır ve genellikle askerler son derece düşmanca tehlikeli ortamlara girdiğinde giyilir . Zırh, ağır yüksek hızlı saldırıdan koruma sağlar, ancak birden fazla vuruşa dayanamaz. Bu, bir kişinin vücut zırhını giyerken bir kez vurulduktan sonra değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Vücut zırhının bütünlüğü ve gücü, bir kez vurulduktan sonra tehlikeye atılır. Aynı korumayı sağlayamaz ve bu nedenle değiştirmek zorunludur.







Kullanılmış Vücut Zırhı


Vücut zırhı genellikle askerden askere aktarılır; çünkü askeri her yelek yerine geçebilecek para birikimine sahip değildir. Vücut zırhının koruma gücünden emin olmak için düzenli olarak denetlendiğinden emin olmak önemlidir. Birisi bir asker olarak çalışıyorsa, saygın bir balistik gövde zırhı üreticisinden kendi vücut zırhlarına yatırım yapabilir . Çoğu asker, ordunun gerektirdiği belirli standartlara uygun olduğu sürece kendi vücut zırhlarına yatırım yapabilir. 

Vücut Zırhı Bakımı


Bir askerin vücut zırhlarını düzgün bir şekilde ele almaları da önemlidir. Zırhın her zaman mümkün olduğunca kuru tutulması gerekir. Taşıyıcı çamaşır makinesinde yıkanabilir ancak taşıyıcılar yıkanmadan önce plakaların veya panellerin çıkarılması gerekir. Ayrıca, plakaların ve panellerin doğrudan güneş ışığından uzak tutulması gerekir. Taşıyıcı kurutma makinasında kurutulurken  küçülmesine neden olabilir. Bir asker olabildiğince fazla koruma elde etmek istiyorsa, vücut zırhına nasıl iyi bakacağını öğrenmesi önemlidir.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: